|
História
O pár rokov neskôr, v 1936, spoločnosť kúpila hospodárstvo známe ako Mirador, vrátane viníc a vínnej pivnice, situované v oblasti Melozal, konkrétne v údolí Maule a takto začali svoju vlastnú výrobu hrozna a vína. V tom istom roku sa José Olle Segu, synovec zakladateľov, pripojil k spoločnosti. V roku 1949, táto nová spoločnosť kúpila hospodárstvo známe ako San José de Caliboro, taktiež situované v oblasti Melozal.
Stredozemný typ klímy, zhodujúci sa s 2,5% svetovým povrchom, je charakteristický daždivým obdobím medzi aprílom a októbrom (ročný priemer zrážok 700 mm), a suchým obdobím medzi novembrom a marcom. Ročný priemer teploty je 14,9 °C so žiadnymi jarnými mrazmi, cez letné mesiace je kmitavá teplota od 20 °C. Minimálne teploty sú od 12 °C po maximum 32 °C. Tieto klimatické podmienky umožňujú excelentné založenie vinohradov a maximálny výraz ich potenciálu. Charakteristiky ako ovocný, rozmanitý charakter, rovnováha, sú bežné pre ich vína. Červené vína prejavujú intenzívnu farbu a vysoký polyphenolový a anthocyaninový obsah. Tieto všetky aspekty určuje mikroklíma v Melozal. Viničná pôda patrí k radovej oblasti Caliboro, na vyvýšených terasách vznikla zo žulových usadenín, k čomu prispievajú okolité kopce nad údolím. Jej štruktúra je bezkamenistá, je z jemnej hliny a nie je veľmi hlboká (50cm), s pomalou priepustnosťou, čo umožňuje vyvážený vegetatívny vývoj vína. Všetky veľmi dôležité aspekty v kvalite tohto ovocia a konečné výsledky sa získavajú do vín Segú.
Technológia používaná v modernom procese zahŕňa: mlynkoodstopkovač, dopravný pás, priemyselné chladiarenské vybavenie, pneumatický lis, chladiaci výmenník, filtre a moderné pumpy. Majú vysoko špecializované vybavenie na výrobu vynikajúceho kvalitného vína.
Sin Crianza – ide o podobnú kategóriu ako Joven, ale víno sa nemusí spotrebovať v priebehu jedného roku a svojím spôsobom dozrieva vo fľaši. Cosecha – Varietal – vyššia kategória zrenia, víno môže zrieť aj niekoľko mesiacov v barikovom sude a následne vo fľaši. Je to to isté ako Semi Crianza, označenie pre tzv. čiastočné zrenie v malom barikovom sude. Crianza-Reserva – znamená zrenie v sude. Toto označenie sa týka červených vín z vybraného hrozna, ktoré zreje minimálne 6 mesiacov v malom dubovom, tzv. barikovom sude. Reserva – označenie pre vybrané červené vína z najlepších ročníkov, ktoré zrejú 12 mesiacov v nových barikových sudoch z amerických alebo francúzskych dubov.
Fermentado en barrica – označenie pre zrenie bielych vín v barikovom sude. | ||
![]() | ![]() |